Translate

24 черв. 2025 р.

Полуничний пиріг

Знайшов я цей пиріг в інтернеті...


Тісто:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г сметани
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. розпушувача

Начинка:

  • 500 г полуниць
Заливка
  • 300 г сметани
  • 150 г цукру
  • 50 г борошна
  • 2 яйця 
  • 2 ч. л. ванільного цукру

М'яке вершкове масло збити з цукром, далі додати сметану і теж збити.
Можна використовувати міксер на невеликих швидкостях.

Додати борошно з розпушувачем. Можна продовжити міксером це все спробувати поєднати хоча б в невеликі грудочки. Далі зібрати руками в кулю (обережно, тісто жирне і липне до рук) і покласти на 30-60 хвилин в холодильник.

Заливка - все поєднати, довести міксером до однорідної маси. 
З досвіду - я б додав ще одне яйце, бо заливка на готовому пирогу - трохи нестабільна, може сповзти...

Далі тісто викласти на дно форми і сформувати стінки... У мене форма 26 см, стінки я робив сантиметри півтора-два.

В форму нарізати полуниці (в оригіналі пласкими шматочками - велику на 4 шматочки різати, малу на дві), залити заливкою так, що б вона потрапила під полуниці. Можна постукати формою по столу, наприклад. 

І в духовку на 180-190° на 30-40-50 хв. У мене пиріг дійшов кондиції за 50 хвилин.

Подавати пиріг холодним.




Немає коментарів:

Дописати коментар