Translate

3 лют. 2025 р.

Медові свинячі реберця

 


Рецепт по мотивах якогось відео з фейсбуку.

  • 1 кг ребра
  • 300-350 мл темного пива
  • часник - 3-4 зубки
  • імбир - шматочок кореню, ну я не знаю... сантиметрів 5-7
  • цибуля - пару середніх
  • мед - 2 ст.л.
  • гострий перець (можна мелений, можна рубаний шматочками)*
  • сіль 
  • перець*
  • олія для смаження
* за власними вподобайками

Ребра помити, зняти плівку, порізати кожне ребро окремо

Обсмажити ребра на невеликій кількості олії до рум'яної скоринки з усіх боків, відкласти в якийсь посуд.

На пательню додати олії, викласти дрібно посічений імбир та часник, смажити десь хвилинку.

Якщо додаємо свіжий гострий перець - то на цьому етапі його потрібно теж додати, порізавши маленькими шматочками.

Додати порізану напівкільцями цибулю (як вона буде порізана - неважливо, вона розтушкується).

Трохи обсмажити цибулю, викласти на неї ребра, присолити їх, та приперчити.

Якщо додається мелений гострий перець - то на даному етапі. 

Далі ребра заливаються темним пивом, до них додається мед, ця вся радість акуратно перемішується (щоб перець, мед, цибуля, часник, імбир рівномірно дісталися кожному шматочку), накривається кришкою і уходить на маленький вогонь десь на годину.

Через годину відкрити пательню, на великому вогні випарити зайву рідину і обсмажити до карамелізації. 

Гострий перець на початку можна не додавати, а додати на цьому етапі щось типу соусу чілі, або солодкий чілі. 

Взагалі, гострота - на власний смак.

Немає коментарів:

Дописати коментар