Рецепт по мотивах якогось відео з фейсбуку.
- 1 кг ребра
- 300-350 мл темного пива
- часник - 3-4 зубки
- імбир - шматочок кореню, ну я не знаю... сантиметрів 5-7
- цибуля - пару середніх
- мед - 2 ст.л.
- гострий перець (можна мелений, можна рубаний шматочками)*
- сіль
- перець*
- олія для смаження
Ребра помити, зняти плівку, порізати кожне ребро окремо
Обсмажити ребра на невеликій кількості олії до рум'яної скоринки з усіх боків, відкласти в якийсь посуд.
На пательню додати олії, викласти дрібно посічений імбир та часник, смажити десь хвилинку.
Якщо додаємо свіжий гострий перець - то на цьому етапі його потрібно теж додати, порізавши маленькими шматочками.
Додати порізану напівкільцями цибулю (як вона буде порізана - неважливо, вона розтушкується).
Трохи обсмажити цибулю, викласти на неї ребра, присолити їх, та приперчити.
Якщо додається мелений гострий перець - то на даному етапі.
Далі ребра заливаються темним пивом, до них додається мед, ця вся радість акуратно перемішується (щоб перець, мед, цибуля, часник, імбир рівномірно дісталися кожному шматочку), накривається кришкою і уходить на маленький вогонь десь на годину.
Через годину відкрити пательню, на великому вогні випарити зайву рідину і обсмажити до карамелізації.
Гострий перець на початку можна не додавати, а додати на цьому етапі щось типу соусу чілі, або солодкий чілі.
Взагалі, гострота - на власний смак.
Немає коментарів:
Дописати коментар