Translate

2 лют. 2025 р.

Свиня в пиві

Взяти свинячі відбивні (без кісточки), порізати їх шматочками десь 1 см завтовшки
Присипати перцем і зовсім-зовсім трошки - сіллю. або взагалі не солити.

Легенько відбити.

Розігріти на пательні олію, кинути туди гілочку тім'яну.

Обсмажити м'ясо з обох боків до легкої золотавої скоринки, відкласти кудись на тарілку.

Коли все м'ясо буде обсмажене - в тій самій пательні обсмажити нарізану півкільцями цибулю.

Викласти шарами м'ясо та цибулю в каструльку. Додати соєвий соус, залити темним пивом так, щоб воно майже покрило все м'ясо. Додати 2-3 ягоди ялівцю (можжевельника). Додати чайну ложку меду (або цукру).

Тушкувати 15-20 хвилин.

Подавати з вареною картоплею (шматочками або пюре) або з рисом.

  • 1 кг відбивних
  • 3 великі цибулини
  • 2-3 ст.л. соєвого соусу
  • гілочка тім'яну
  • 1 ч.л. меду
  • темне пиво - близько 200 мл
Щодо м'яса - не обов'язково брати відбивну. Підійде й задня частина. 
Не обов'язково різати порційними кусками, можна порізати середнім кубиком або соломкою. Інколи це навіть зручніше.

Щодо пива. Темне пиво може дати гіркий присмак. Тому тут тре пиво обирати з обережністю. Можна взяти світле пиво. Або підібрати темне з малим значенням IBU.

Мені зайшло Бочкове нефільтроване від ППБ.



Немає коментарів:

Дописати коментар