Взяти свинячі відбивні (без кісточки), порізати їх шматочками десь 1 см завтовшки
Присипати перцем і зовсім-зовсім трошки - сіллю. або взагалі не солити.
Легенько відбити.
Розігріти на пательні олію, кинути туди гілочку тім'яну.
Обсмажити м'ясо з обох боків до легкої золотавої скоринки, відкласти кудись на тарілку.
Коли все м'ясо буде обсмажене - в тій самій пательні обсмажити нарізану півкільцями цибулю.
Викласти шарами м'ясо та цибулю в каструльку. Додати соєвий соус, залити темним пивом так, щоб воно майже покрило все м'ясо. Додати 2-3 ягоди ялівцю (можжевельника). Додати чайну ложку меду (або цукру).
Тушкувати 15-20 хвилин.
Подавати з вареною картоплею (шматочками або пюре) або з рисом.
- 1 кг відбивних
- 3 великі цибулини
- 2-3 ст.л. соєвого соусу
- гілочка тім'яну
- 1 ч.л. меду
- темне пиво - близько 200 мл
Не обов'язково різати порційними кусками, можна порізати середнім кубиком або соломкою. Інколи це навіть зручніше.
Щодо пива. Темне пиво може дати гіркий присмак. Тому тут тре пиво обирати з обережністю. Можна взяти світле пиво. Або підібрати темне з малим значенням IBU.
Мені зайшло Бочкове нефільтроване від ППБ.
Немає коментарів:
Дописати коментар