Translate

23 лип. 2024 р.

Фаршировані лодочки з перцю


  • Куряче філе - 1 шт
  • Помідори - 2 шт
  • Свіжі великі перці - 3 шт
  • Сир твердий - 100 гр
  • Сметана - 2 ст.л.
  • зелена цибуля, кріп, сіль, перець, спеції (в оригіналі - італійські трави) - за смаком

Вищенаведені співвідношення - орієнтовні, ця страва дозволяє досить великі відхилення як за кількістю. так і за складом продуктів.

Філе помити, промокнути серветкою, порізати маленькими шматочками, посолити, поперчити, засипати спеціями і добряче перемішати. Залишити на півгодини-годину.

Поки м'ясо стоїть, слід помити перці та розрізати їх вздовж разом з хвостиками. Хвостики вирізати непотрібно, достатньо вичистити перці від насіння, ополоснути та дати просохнути.
Мають вийти такі собі "лодочки", в котрі можна викласти начинку і вона не вивалиться.

Надалі потрібно з помідорів зняти шкірочку, для цього їх потрібно надрізати хрест-нахрест навпроти плодоніжки та облити окропом. Якщо помідори спілі - цього достатньо, якщо ж не зовсім спілі - можна залити їх на пів хвилинки окропом в мисочці.

Помідори без шкірки дрібно порізати, додати до м'яса. Туди ж ріжуться зелена цибуля та кріп, додається сметана. Все перемішується та викладається в половинки перців.

Форма (з бортиками, бо під час готування буде виділятися сік), трохи змащується олією, в форму викладаються перці. І все це відправляється в духовку на півгодини на 180 градусів.

Далі слід форму дістати, посипати перці тертим сиром і повернути в духовку ще на 10-15 хвилин.


Немає коментарів:

Дописати коментар