- Куряче філе - 1 шт
- Помідори - 2 шт
- Свіжі великі перці - 3 шт
- Сир твердий - 100 гр
- Сметана - 2 ст.л.
- зелена цибуля, кріп, сіль, перець, спеції (в оригіналі - італійські трави) - за смаком
Вищенаведені співвідношення - орієнтовні, ця страва дозволяє досить великі відхилення як за кількістю. так і за складом продуктів.
Філе помити, промокнути серветкою, порізати маленькими шматочками, посолити, поперчити, засипати спеціями і добряче перемішати. Залишити на півгодини-годину.
Поки м'ясо стоїть, слід помити перці та розрізати їх вздовж разом з хвостиками. Хвостики вирізати непотрібно, достатньо вичистити перці від насіння, ополоснути та дати просохнути.
Мають вийти такі собі "лодочки", в котрі можна викласти начинку і вона не вивалиться.
Надалі потрібно з помідорів зняти шкірочку, для цього їх потрібно надрізати хрест-нахрест навпроти плодоніжки та облити окропом. Якщо помідори спілі - цього достатньо, якщо ж не зовсім спілі - можна залити їх на пів хвилинки окропом в мисочці.
Помідори без шкірки дрібно порізати, додати до м'яса. Туди ж ріжуться зелена цибуля та кріп, додається сметана. Все перемішується та викладається в половинки перців.
Форма (з бортиками, бо під час готування буде виділятися сік), трохи змащується олією, в форму викладаються перці. І все це відправляється в духовку на півгодини на 180 градусів.
Далі слід форму дістати, посипати перці тертим сиром і повернути в духовку ще на 10-15 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар