Скажу відразу, це страва по мотивах допису на Реакторі.
І складові тут - не догма. Крок ліворуч, крок праворуч - і у вас нова страва )))
У мене було:
- Один довгий зелений цукіні. Сантиметрів 30.
- 300 курячого фаршу
- Цибулина
- 180 гр болгарської бринзи... Такої, тверденької сухої.
- 200 мл перебитих блендером томатів
- Всілякі спеції на улюблений смак
- десятки півтора волоських горіхів. Хоча мені звичніше називати їх грецькими.
Беремо цукінь, миємо його і нарізаємо вздовж тоненькими довгими пластівцями-полосочками.
Дуже зручно, коли в домі є слайсер або хоча б щось типу шатківниці. На крайній випадок ріжемо гострим ножем.
Вузенькі смужки та боковинки не використовуються, їх можна пустити в іншу страву.
Далі ті слайси цукіня потрібно засолити. Солі має бути достатньо, особливо ближче до шкірки.
Солимо, складаємо один на один і відставляємо в бік.
У мене з того цукіняки вийшло 11 довгих смужок. Я їх порізав навпіл і вийшло 22 заготовки.
Поки воно солиться, обсмажуємо на пательні фарш з цибулею, розбиваючи грудочки, що утворюються. Нам потрібен смажений фарш, а не котлета.
В обсмажений фарш я натер бринзу, додав трохи сушеного базиліку, чорного трохи червоного перцю.
З сіллю потрібно бути обережним, оскільки у нас бринза солона і цукіні просолені.
Ще додав подрібнені блендером горіхи (без шкарлупи!)
Повертаємося до наших цукінослайсів. Їх потрібно промити від зайвої солі та соку, що вони пустили. І трохи обсушити паперовими рушниками.
Фарш в мисці поділити на потрібну кількість однакових шматочків по кількості слайсів. Або довіритися глазу-алмазу і загортати рівно стільки фаршу, скільки потрібно.
Далі все просто, шматочок фаршу загортається в слайс цукіня і викладається у форму. В ідеалі потрібно підібрати таку форму, щоб ті рулетики її повністю заповнили.
Попередньо форму бажано трошечки змастити олією. Ну так, про всяк випадок.
В томатний сік натираємо пару зубків часнику, ложку цукру. Можна пару крапель улюбленого табаско, але я так не робив, бо тоді зможу таке їсти лише я.
І той сік ложечкою заливається в кожний рулетик. Залишки соку виливаються у форму.
Далі духовка - 15-20 хв. 180-200°.
можна їсти так просто, можна з ложкою холодної сметанки.
Варіації для тих, хто не хоче крутити рулетики.
Викладаємо цукіні або звичайний кабачок як лазанью - шар цукіні, шар начинки, шар цукіні, шар начинки.
Але тут тоді кожен шар начинки бажано проливати томатним соком (або начинку відразу з ним змішати) і затирати якимось сиром, щоб потім воно було як запіканка, а не незрозуміле щось, що розповзається в усі боки.
Немає коментарів:
Дописати коментар