Ще одна чоловіча страва. Легко готується, швидко з'їдається.
Знайдена тут.
Складові:
- Сосиски 700-800 гр. (щось варено-копчене, можна декількох сортів - баварські, мюнхенські....)
- 4-5 солодких перців
- 2 невеликих цибулини
- 3 зубки часнику
- 400 г томатів (свіжі, консервовані у власному соку або взагалі сік)
- по 2 ч.л. базиліка та орегано
- 100 мл червогого сухого вина
- мелений чілі або пластівцями (або взагалі різаний гострий перець)*
- зелень петрушки
- сіль, перець
Обсмажити сосиски на невеликій кількості олії до рум'яних боків - десь хвилин 5-7. Час залежить від кількості та товщини сосисок, вогню, пательні.... Тре дивитися на сосиски. Викласти їх в окрему посуду. А поки сосиски смажаться - порізати перець та цибулю.
Обсмажити на середньому вогні нарізані досить великими шматками цибулю та перець, періодично помішуючи. Хвилин 10, можна аж до невеликих підпалин на перці-цибулі.
Додати натертий часник, смажити ще хвилину.
Поки перець смажиться - підготувати томати.
Влити червоне вино і готувати ще 5-6 хвилин, лопаткою знімаючи з дна пательні те, що налипає (часник дуже любить це робити).
Додати томати. Якщо свіжі - їх можна розрізати навпіл і натерти в пательню, можна побити блендером, можна просто нарізати кубиком. Якщо томати консервовані у власному соку - їх можна порізати і разом із соком вилити, або знову ж таки - пропустити через блендер.
Мені більше подобається різані шматочками, все одно вони потім розтушкуються.
Додати спеції, поперчити та трохи присолити. Якщо чілі додається - то теж на цьому етапі.
Викласти сосиски назад в пательню і перемішати, "закопуючи" сосиски в товщу соусу. І тушкувати це на маленькому вогні під кришкою 15-20 хвилин.
За 5 хвилин до завершення спробувати соус - можливо слід додати буде трохи цукру, солі або ще чогось... Якщо буде забагато рідини - соус можна трохи уварити без кришки...
Перед подачею посипати нарізаною зеленню. На дружню компанію можна подати прямо в пательні. В цьому плані зручна сталева або чавунна пательня зі знімною ручкою.
А далі - розлити в кухлі пиво на всю компанію та засікти час, за який пательня спорожніє.
Немає коментарів:
Дописати коментар