Translate

23 черв. 2024 р.

Сосиски із солодким перцем

Ще одна чоловіча страва. Легко готується, швидко з'їдається.

Знайдена тут.


Складові:

  • Сосиски 700-800 гр. (щось варено-копчене, можна декількох сортів - баварські, мюнхенські....)
  • 4-5 солодких перців
  • 2 невеликих цибулини
  • 3 зубки часнику
  • 400 г томатів (свіжі, консервовані у власному соку або взагалі сік)
  • по 2 ч.л. базиліка та орегано
  • 100 мл червогого сухого вина
  • мелений чілі або пластівцями (або взагалі різаний гострий перець)*
  • зелень петрушки 
  • сіль, перець
*за бажанням і власними пристрастями

Обсмажити сосиски на невеликій кількості олії до рум'яних боків - десь хвилин 5-7. Час залежить від кількості та товщини сосисок, вогню, пательні.... Тре дивитися на сосиски. Викласти їх в окрему посуду. А поки сосиски смажаться - порізати перець та цибулю.

Обсмажити на середньому вогні нарізані досить великими шматками цибулю та перець, періодично помішуючи. Хвилин 10, можна аж до невеликих підпалин на перці-цибулі.

Додати натертий часник, смажити ще хвилину.

Поки перець смажиться - підготувати томати.

Влити червоне вино і готувати ще 5-6 хвилин, лопаткою знімаючи з дна пательні те, що налипає (часник дуже любить це робити).

Додати томати. Якщо свіжі - їх можна розрізати навпіл і натерти в пательню, можна побити блендером, можна просто нарізати кубиком. Якщо томати консервовані у власному соку - їх можна порізати і разом із соком вилити, або знову ж таки - пропустити через блендер. 
Мені більше подобається різані шматочками, все одно вони потім розтушкуються.

Додати спеції, поперчити та трохи присолити. Якщо чілі додається - то теж на цьому етапі.

Викласти сосиски назад в пательню і перемішати, "закопуючи" сосиски в товщу соусу. І тушкувати це на маленькому вогні під кришкою 15-20 хвилин.

За 5 хвилин до завершення спробувати соус - можливо слід додати буде трохи цукру, солі або ще чогось... Якщо буде забагато рідини - соус можна трохи уварити без кришки...

Перед подачею посипати нарізаною зеленню. На дружню компанію можна подати прямо в пательні. В цьому плані зручна сталева або чавунна пательня зі знімною ручкою. 

А далі - розлити в кухлі пиво на всю компанію та засікти час, за який пательня спорожніє.

Немає коментарів:

Дописати коментар