Translate

2 трав. 2024 р.

Баклажан-кебаб з оркестром, духовочна версія

 Страва знайдена ось тут. Оригінальну назву збережено.


У мене на фото не так красиво, як за посиланням, але тут вже половину встигли з'їсти)))

Нам потрібно:

  • 1-1.5 кг баклажанів (бажано брати довгі і не дуже товсті)

Заливка

  • 2 ст.л. оливової олії
  • столова ложка томатної пасти
  • сіль
Фарш

  • 600 гр. фаршу (яловичина чи баранина)
  • 1 цибулина
  • невеликий пучок петрушки
  • 1 ч.л. зіри
  • 1 ч.л. червоного перцю
  • 0.5 - 1 ч.л. чорного перцю
  • сіль

Опціонально:

  • 3-4 томати
  • 1-2 цибулини
  • головка часнику
  • декілька перців чілі

Знову ж таки - цей перелік продуктів - не догма. Щось можна не брати, щось можна замінити. Так, цього разу у мене не було чілі і фарш був свинячий....

В оригіналі цього немає, але. Баклажани слід нарізати кружальцями 1-1.5 см завтовшки і посолити. Та відкласти десь на тарілку, щоб вийшов сік, а баклажани просолилися. Якщо цього не зробити - то вони будуть не такі смачні, як я звик.

Поки баклажани соляться, робимо фарш.

До м'ясного фаршу додаємо мелену зіру, натерту цибулину, дрібно нарубану петрушку, сіль, перці. Добре вимішуємо фарш і ділимо його на таку ж кількість частей, скільки у нас кружалець баклажану.

Промити баклажани від соку та солі, віджимати не потрібно. 
В оригіналі береться кругла форма для запікання, але я брав звичайне прямокутне глибоке деко.

На кружалець баклажану наліплюється шматок фаршу, далі наліплюється наступне кружальце баклажану, далі знову фарш. І так, поки не заповниться вся форма. В оригіналі баклажани утворюють таке собі кільце в круглій формі. У мене в прямокутній - просто три ряди баклажанів вийшло.

В середину можна викласти порізані на декілька частин цибулини, томати, чілі, часник - це опціонально, за бажанням.

Я зазвичай додаю цибулю та часник.

Заливка:

В оригіналі - олію розігріти на пательні, додати до неї томатну пасту, готувати пару хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи. Залити стаканом окропу, можна додати ще трошки цукру, перемішати і готувати ще хвилин 5.

Зазвичай у мене є або консервовані перемелені томати, або є свіжі.... Відповідно, заливку я роблю з томатів, а не з пасти.

Залити цим соусом наші баклажани, не пропускаючи жоден шматок фаршу і жоден баклажанчик.

Накрити форму фольгою і закинути в духовку. 200°, 45-60 хвилин. 

За 10 хв. до завершення можна фольгу зняти.

Це самостійна страва, добре смакує зі сметаною або несолодким йогуртом, домашнім хлібом... 
Ще можна стопочку горілочки або кружку пива)





Немає коментарів:

Дописати коментар