Страва знайдена ось тут. Оригінальну назву збережено.
У мене на фото не так красиво, як за посиланням, але тут вже половину встигли з'їсти)))
Нам потрібно:
- 1-1.5 кг баклажанів (бажано брати довгі і не дуже товсті)
Заливка
- 2 ст.л. оливової олії
- столова ложка томатної пасти
- сіль
- 600 гр. фаршу (яловичина чи баранина)
- 1 цибулина
- невеликий пучок петрушки
- 1 ч.л. зіри
- 1 ч.л. червоного перцю
- 0.5 - 1 ч.л. чорного перцю
- сіль
Опціонально:
- 3-4 томати
- 1-2 цибулини
- головка часнику
- декілька перців чілі
Знову ж таки - цей перелік продуктів - не догма. Щось можна не брати, щось можна замінити. Так, цього разу у мене не було чілі і фарш був свинячий....
В оригіналі цього немає, але. Баклажани слід нарізати кружальцями 1-1.5 см завтовшки і посолити. Та відкласти десь на тарілку, щоб вийшов сік, а баклажани просолилися. Якщо цього не зробити - то вони будуть не такі смачні, як я звик.
Поки баклажани соляться, робимо фарш.
До м'ясного фаршу додаємо мелену зіру, натерту цибулину, дрібно нарубану петрушку, сіль, перці. Добре вимішуємо фарш і ділимо його на таку ж кількість частей, скільки у нас кружалець баклажану.
Промити баклажани від соку та солі, віджимати не потрібно.
В оригіналі береться кругла форма для запікання, але я брав звичайне прямокутне глибоке деко.
На кружалець баклажану наліплюється шматок фаршу, далі наліплюється наступне кружальце баклажану, далі знову фарш. І так, поки не заповниться вся форма. В оригіналі баклажани утворюють таке собі кільце в круглій формі. У мене в прямокутній - просто три ряди баклажанів вийшло.
В середину можна викласти порізані на декілька частин цибулини, томати, чілі, часник - це опціонально, за бажанням.
Я зазвичай додаю цибулю та часник.
Заливка:
В оригіналі - олію розігріти на пательні, додати до неї томатну пасту, готувати пару хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи. Залити стаканом окропу, можна додати ще трошки цукру, перемішати і готувати ще хвилин 5.
Зазвичай у мене є або консервовані перемелені томати, або є свіжі.... Відповідно, заливку я роблю з томатів, а не з пасти.
Залити цим соусом наші баклажани, не пропускаючи жоден шматок фаршу і жоден баклажанчик.
Накрити форму фольгою і закинути в духовку. 200°, 45-60 хвилин.
За 10 хв. до завершення можна фольгу зняти.
Це самостійна страва, добре смакує зі сметаною або несолодким йогуртом, домашнім хлібом...
Ще можна стопочку горілочки або кружку пива)
Немає коментарів:
Дописати коментар