Translate

3 трав. 2024 р.

Паска


 Рецепт взято тут.

  • Сухі дріжджі - 10гр
  • Цукор - 150 гр + 1 ст.л.
  • Борошно - 620 гр + 2 ст.л.
  • Кефір - 330 мл.
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло вершкове - 80 гр.
  • Ванільний цукор - 10 гр.
  • Кориця мелена 1/2 ч.л.
  • Дрібка солі
  • Родзинки 100 гр

Глазур

  • 1 білок
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 150 гр. цукрової пудри

Опара: змішати дріжджі, 1 ст.л. цукру, 2 ст.л. борошна, додати кефір кімнатної температури, поставити в тепле місце на 1 годину

Тісто: збити яйця (кімнатної температури) з цукром, додати до опари. Туди ж розтоплене масло, ванільний цукор, корицю, сіль. Перемішати.

Додати борошно, вимішувати, доки тісто буде липке, але не буде липнути до рук. Можливо, доведеться додати одну-дві чайних ложки борошна.

Наприкінці вимішування додати до тіста родзинки.

Поставити в тепле місце на півтори години. 

Обім'яти тісто. Паперові форми змастити вершковим маслом. Розкласти тісто в форми, десь на 1/2 висоти форми. Залишити в теплому місці на 30-40 хв.

Випікати 40 хвилин на температурі 180°.  Маленькі пасочки - 30-35 хв.  Готовність можна перевіряти дерев'яною шпажкою. Як буде суха - то ще 5 хв. і виймати.

Глазур:

Збити білок з лимонним соком в густу піну, додати пудру, розмішати ложкою до однорідності.


Немає коментарів:

Дописати коментар