Рецепт взято тут.
- Сухі дріжджі - 10гр
- Цукор - 150 гр + 1 ст.л.
- Борошно - 620 гр + 2 ст.л.
- Кефір - 330 мл.
- Яйця - 2 шт.
- Масло вершкове - 80 гр.
- Ванільний цукор - 10 гр.
- Кориця мелена 1/2 ч.л.
- Дрібка солі
- Родзинки 100 гр
Глазур
- 1 білок
- 1 ст.л. лимонного соку
- 150 гр. цукрової пудри
Опара: змішати дріжджі, 1 ст.л. цукру, 2 ст.л. борошна, додати кефір кімнатної температури, поставити в тепле місце на 1 годину
Тісто: збити яйця (кімнатної температури) з цукром, додати до опари. Туди ж розтоплене масло, ванільний цукор, корицю, сіль. Перемішати.
Додати борошно, вимішувати, доки тісто буде липке, але не буде липнути до рук. Можливо, доведеться додати одну-дві чайних ложки борошна.
Наприкінці вимішування додати до тіста родзинки.
Поставити в тепле місце на півтори години.
Обім'яти тісто. Паперові форми змастити вершковим маслом. Розкласти тісто в форми, десь на 1/2 висоти форми. Залишити в теплому місці на 30-40 хв.
Випікати 40 хвилин на температурі 180°. Маленькі пасочки - 30-35 хв. Готовність можна перевіряти дерев'яною шпажкою. Як буде суха - то ще 5 хв. і виймати.
Глазур:
Збити білок з лимонним соком в густу піну, додати пудру, розмішати ложкою до однорідності.
Немає коментарів:
Дописати коментар