Translate

2 трав. 2024 р.

Картопля з копченостями

Така собі лінива чоловіча страва. Найскладніше - це начистити картоплю і знайти чисту каструлю.

Нам необхідні:

  • Картопля
  • Цибуля
  • Олія
  • Копченості
  • Спеції
Пропорції - ну це дуже змінна складова. Останній раз у мене був десяток картоплин, кружальце "Краківської" та 4 варено-копчених сосиски "Баварські". А ще була велика звичайна цибулина і середня фіолетова (салатна).

Картоплю почистити, помити, нарізати не дуже великим кубиком (десь до 2 см), кинути в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. А, ще туди солі кинути.

Поки картопля закипає, ріжемо невеличкими шматочками копченості, цибулю ріжемо тоненькими напівкільцями.

Як тільки картопля закипіла - зливаємо воду, додаємо в каструлю наші копченості, цибулю, чорний перець та улюблені спеції. Дуже добре тут пасує тім'ян (чебрець). Ну я просто дуже люблю цю травку ))) 
Поливаємо це все діло олією, перемішуємо, викладаємо не дуже товстим шаром на деко - і в духовку.

200-220°, хвилин 20-25. Як то кажуть - до готовності. Але у нас і так все було майже готове. Тому - поки цибуля, яка згори - трохи припечеться.

На заглавному фото може здаватися, що цибуля вже згоріла, але то лише здається, просто вона фіолетова.





Немає коментарів:

Дописати коментар