Translate

8 трав. 2024 р.

Баклажани по корейськи

Зображення з реактора
Це така собі осіння закуска....

Потрібно :

  • 4 баклажани
  • 2 томати
  • 1-2 перчинки чілі
  • 2 солодких перці
  • 1 морквина - за бажанням
  • 1 пучечок базиліку
  • 1 пучечок петрушки
  • 6-8 зубів часнику
  • мелений коріандр
  • 2-3 ст.л. соєвого соусу
  • 2 цибулини
  • Чорний перець, кунжут, кінза, інші улюблені спеції - за бажанням

Баклажани нарізати соломкою, посолити та трохи прим'яти руками. Залишити хвилин на 15-20, най пустять сік. Далі промити їх та добре віджати. 

Поки баклажани соляться - нарізати овочі. Як їх різати - це вже за бажанням. Можна соломкою, можна дрібним кубиком. Цибулю можна навіть напівкільцями. Томати - майже байдуже, все одно вони розтушкуються. Можна взагалі брати томатний сік.

Цибулю підсмажити на пательні до золотавого кольору. 

Якщо з морковою - то додати її на цьому етапі, підсмажити до зміни кольору.

Додати томати, теж смажити декілька хвилин, періодично перемішуючи.

Додати різаний солодкий перець та перець чілі, смажити 2-3 хвилини. 

Додати баклажани, добре перемішати та смажити 10-15 хвилин, періодично перемішуючи.
Наприкінці накрити кришкою і тушкувати 3-5 хвилин.

Заправити страву спеціями, натертим часником, нарізаною зеленню та соєвим соусом. Перемішати, зняти з вогню та залишити під кришкою, щоб всі смаки та аромати "оженилися"...

Знайдено десь в реакторі.



Немає коментарів:

Дописати коментар