Баклажани - 5 кг
Маринад:
- 2 л води
- 0,5 л оцту
- 1 ст.л. солі
- 1 стакан цукру
- 200 гр. часнику
- 500 гр. болгарського перцю
- 3-4 гірких перчини
- 0,5л. олії
Сині порізати вздовж на 4 частини (або кружальцями завтовшки 1 см., посолити і залишити на годину.
Потім промити, віджимати не потрібно.
Поки сині соляться, зробити намазку.
Часник та перець пропустити через м'ясорубку та змішати з олією.
Змішати воду, оцет, цукор, сіль, довести до кипіння. Варити сині в маринаді 7-10 хв.
Потім розкласти в стерильні банки, перемазуючи шари намазкою.
Стерилізувати в духовці від 15 (для півлітрових банок) до 25-30(для літрових) хвилин при температурі 120-150°.
Закрити стерильними кришками.
Банки можна стерилізувати дуже легко і швидко - помити з содою і поставити банку з 1-2 ч.л. води в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини.
Немає коментарів:
Дописати коментар