Translate

7 квіт. 2024 р.

Гострі баклажани

Баклажани - 5 кг

Маринад:

  • 2 л води
  • 0,5 л оцту
  • 1 ст.л. солі
  • 1 стакан цукру
Намазка:

  • 200 гр. часнику
  • 500 гр. болгарського перцю
  • 3-4 гірких перчини
  • 0,5л. олії

Сині порізати вздовж на 4 частини (або кружальцями завтовшки 1 см., посолити і залишити на годину.

Потім промити, віджимати не потрібно.

Поки сині соляться, зробити намазку.
Часник та перець пропустити через м'ясорубку та змішати з олією.

Змішати воду, оцет, цукор, сіль, довести до кипіння. Варити сині в маринаді 7-10 хв.

Потім розкласти в стерильні банки, перемазуючи шари намазкою.

Стерилізувати в духовці від 15 (для півлітрових банок) до 25-30(для літрових) хвилин при температурі 120-150°. 

Закрити стерильними кришками.

Банки можна стерилізувати дуже легко і швидко - помити з содою і поставити банку з 1-2 ч.л. води в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини.

Немає коментарів:

Дописати коментар