Плаский ліпеник з сиром та картоплею без дріжджів та духовки
Нам знадобиться:
Тісто:
- 90 гр. борошна
- 55 мл. молока
- 10 гр. розтопленого вершкового масла
- дрібка солі
Начинка:
- 125-150 гр. твердої моцарелли
- 1 середня картоплина
- 102 ст. л. майонезу
Замісити тісто, загорнути в плівку, відправити в холодильник на 30 хвилин.
Поки тісто в холодильнику - відварити картоплину.
Розім'яти її та змішати з майонезом.
Розкачати тісто в млинець десь 22 сантиметри, на середину викласти половину тертої моцарелли, потім картоплю, потім другу частину сиру. Начинка має займати десь половину ліпеника.
Далі зібрати тісто з країв в середину, защіпуючи його гармошкою (чимось нагадує велику хінкалі). Розрівняти те, що вийшло, перегорнути і розкачати в плаский "млинець" тих самих 20-22 сантиметри. Можна і більше, але буде занадто тонке.
Змазати гарячу пательню вершковим маслом, викласти ліпеник на пательню (зібраною частиною тіста донизу та смажити на повільному вогні, поки дно не зарум'яниться. Як зарум'янилося - змазати верх розтопленим вершковим маслом та перевернути і смажити до золотавого кольору.
Далі в оригінальному відео тре ще раз перегорнути і потім викласти на тарілку. Порізати і подавати гарячим.
Можна їсти просто так, а можна з медом.
1. Робити слід відразу 2 порції. Бо одна дуже швидко закінчується.
2. Можна зробити мегаваріант - 4 порції, але в духовці. 190°/25-30'
Немає коментарів:
Дописати коментар