Translate

6 квіт. 2024 р.

Ліпеник з сиром та картоплею

 Плаский ліпеник з сиром та картоплею без дріжджів та духовки

Фото з мережі, моє десь пожрав хостінг

Нам знадобиться:

Тісто:

  • 90 гр. борошна
  • 55 мл. молока
  • 10 гр. розтопленого вершкового масла
  • дрібка солі

Начинка:

  • 125-150 гр. твердої моцарелли
  • 1 середня картоплина
  • 102 ст. л. майонезу

Замісити тісто, загорнути в плівку, відправити в холодильник на 30 хвилин.

Поки тісто в холодильнику - відварити картоплину.

Розім'яти її та змішати з майонезом.

Розкачати тісто в млинець десь 22 сантиметри, на середину викласти половину тертої моцарелли, потім картоплю, потім другу частину сиру. Начинка має займати десь половину ліпеника.

Далі зібрати тісто з країв в середину, защіпуючи його гармошкою (чимось нагадує велику хінкалі). Розрівняти те, що вийшло, перегорнути і розкачати в плаский "млинець" тих самих 20-22 сантиметри. Можна і більше, але буде занадто тонке.

Змазати гарячу пательню вершковим маслом, викласти ліпеник на пательню (зібраною частиною тіста донизу та смажити на повільному вогні, поки дно не зарум'яниться. Як зарум'янилося - змазати верх розтопленим вершковим маслом та перевернути і смажити до золотавого кольору.

Далі в оригінальному відео тре ще раз перегорнути і потім викласти на тарілку. Порізати і подавати гарячим.
Можна їсти просто так, а можна з медом.

Джерело

1. Робити слід відразу 2 порції. Бо одна дуже швидко закінчується.

2. Можна зробити мегаваріант - 4 порції, але в духовці. 190°/25-30'




Немає коментарів:

Дописати коментар