Translate

8 квіт. 2024 р.

Овочева фантазія


  • 2-3 Баклажани
  • 2-3 солодких перці
  • 1 велика цибулина
  • 5-6 томатів
  • часник
  • Пучечок петрушки
  • Тверда солона (болгарська) бринза (100-200 гр)
  • мелений перець
  • олія для смаження

Нарізати баклажани шматочками (кубиками),  далі їх або пересипати сіллю, або залити солоним окропом. І відставити в сторону хвилин на 30.
Якщо засолити - то вони будуть більш м'які, але просоляться сильніше, якщо окропом - будуть більш пружними, але менше солоними. 

З сіллю тут потрібно ловити баланс, оскільки бринза дасть солоність.

Кількість часнику - ну хто як любить, гостреньке чи не дуже. У мене був молодий часник і в страву пішло десь 2/3 головки часнику.

Поки баклажани стоять, ріжемо крупним кубиком перець, цибулю. 2 томати відкладаємо в сторону, інші теж ріжемо шматочками.

2 томати, декілька зубків часнику та петрушку кидаємо в блендер і перетворюємо на томатну масу з шматочками петрушки. Часник - ну десь половина від обраної кількості.

Далі береться або велика пательня, або вок - і на великому вогні обсмажується перець. Так, щоб з'явилися невеличкі підпалини. Перець прибрати, далі обсмажити цибулю до невеличкої золотавості. 

Поки цибуля смажиться - підготувати баклажани: якщо були залиті окропом - злити та відкинути на друшляк, якщо засолені - просто промити від солі, можна трохи-трохи віджати. І теж на друшляк.

Далі цибулю відкласти до перцю. А баклажани - на пательню. Не забути додати олії, бо баклажани її полюбляють.

Баклажани смажимо теж до зміни кольору. Далі в пательню повертаються перець, цибуля, додаються різані шматочками томати, різана кубиком бринза та перебиті в блендері томати.

Додається за бажанням/смаком чорний перець. Все обережно перемішується та тушкується під кришкою до готовності. Готовність визначаємо по бажаній м'якості баклажану. 

В процесі вирівнюємо по солі (хто любить солоненьке), перцю та улюблених спеціях.

За хвилину до готовності натираємо часник, що залишився, ще можна присипати посіченою петрушкою, акуратно перемішуємо і тушкуємо ще хвилину.
Все.

Це може бути як самостійна страва, так і гарнір.

Немає коментарів:

Дописати коментар