- 2-3 Баклажани
- 2-3 солодких перці
- 1 велика цибулина
- 5-6 томатів
- часник
- Пучечок петрушки
- Тверда солона (болгарська) бринза (100-200 гр)
- мелений перець
- олія для смаження
Нарізати баклажани шматочками (кубиками), далі їх або пересипати сіллю, або залити солоним окропом. І відставити в сторону хвилин на 30.
Якщо засолити - то вони будуть більш м'які, але просоляться сильніше, якщо окропом - будуть більш пружними, але менше солоними.
З сіллю тут потрібно ловити баланс, оскільки бринза дасть солоність.
Кількість часнику - ну хто як любить, гостреньке чи не дуже. У мене був молодий часник і в страву пішло десь 2/3 головки часнику.
Поки баклажани стоять, ріжемо крупним кубиком перець, цибулю. 2 томати відкладаємо в сторону, інші теж ріжемо шматочками.
2 томати, декілька зубків часнику та петрушку кидаємо в блендер і перетворюємо на томатну масу з шматочками петрушки. Часник - ну десь половина від обраної кількості.
Далі береться або велика пательня, або вок - і на великому вогні обсмажується перець. Так, щоб з'явилися невеличкі підпалини. Перець прибрати, далі обсмажити цибулю до невеличкої золотавості.
Поки цибуля смажиться - підготувати баклажани: якщо були залиті окропом - злити та відкинути на друшляк, якщо засолені - просто промити від солі, можна трохи-трохи віджати. І теж на друшляк.
Далі цибулю відкласти до перцю. А баклажани - на пательню. Не забути додати олії, бо баклажани її полюбляють.
Баклажани смажимо теж до зміни кольору. Далі в пательню повертаються перець, цибуля, додаються різані шматочками томати, різана кубиком бринза та перебиті в блендері томати.
Додається за бажанням/смаком чорний перець. Все обережно перемішується та тушкується під кришкою до готовності. Готовність визначаємо по бажаній м'якості баклажану.
В процесі вирівнюємо по солі (хто любить солоненьке), перцю та улюблених спеціях.
За хвилину до готовності натираємо часник, що залишився, ще можна присипати посіченою петрушкою, акуратно перемішуємо і тушкуємо ще хвилину.
Все.
Це може бути як самостійна страва, так і гарнір.
Немає коментарів:
Дописати коментар