Translate

6 жовт. 2024 р.

Пиріг з сьомгою


Тісто:

  • 1.5 стакани борошна
  • 125 гр маргарину
  • світле пиво - від 70 до 120 мл

Начинка:

  • 400-500 гр м'яса сьомги 
  • 3 яйця
  • варений рис - ну десь за об'ємом 250-300 мл
  • 3 ст.л. сметани
  • зелена цибуля
  • кріп
  • сіль, перець
  • 100-200 гр сиру твердого
Знову ж таки - пропорції та склад начинки - це особисті бажання, можливості гаманця і наявність продуктів в холодильнику. 
Тісто взагалі універсальне, на ньому можна як солоні пироги робити, так і солодкі.

Тісто:

Охолоджений маргарин натираємо на тертку, в нього всипаємо борошно і ложкою починаємо вимішувати. Чому ложкою - щоб маргарин від рук не танув. Вимішувати до однорідної розсипчастої маси.
Далі потроху додається пиво і ложкою маса доводиться до стану тіста. Щоб воно було вже еластичне, але не мокре.

Далі тісто відправляється на півгодинки в холодильник.

Кому ліньки возитися з теркою, ложкою - можна використати і готове магазинне листкове тісто.

А можна, як роблю я - всипати в велику чашу блендера борошно, нарізаний на 5-6 шматків маргарин, ввімкнути невеликі оберти, дочекатися крихкої маси і потроху влити пиво.
На все про все - 2 хвилини.

Риба:

Якщо риба з кістками - занурити її на пів-хвилини - хвилину в окріп. Далі розібрати руками. (Бульон, що утворився, можна використати для якогось супчика). Якщо риба без кісток - то порвати/порізати її на невеличкі кусочки.

Якщо риба не солона - трохи присолити і перемішати.

Приготування:

Тісто викласти в форму 25-30 см, зробивши бортики 3-4 см. Я лінивий, тому я просто катаю тісто на пергаменті і потім з пергаментом вкладаю в форму.

Змішати рис з рубленою зеленню, сіллю, перцем, викласти в форму.

Тут можна трохи затерти рис сиром.

Якщо є бажання і зайві яйця - то тут можна ще потерти пару варених яєць.

Викласти рибу.

Змішати яйця, сметану, дрібку солі - і залити начинку.

Затерти сиром.

Випікати при 200° 30-40 хвилин. До золотавого кольору тіста і рум'яної сирної скоринки.




Немає коментарів:

Дописати коментар