Тісто:
- 1.5 стакани борошна
- 125 гр маргарину
- світле пиво - від 70 до 120 мл
Начинка:
- 400-500 гр м'яса сьомги
- 3 яйця
- варений рис - ну десь за об'ємом 250-300 мл
- 3 ст.л. сметани
- зелена цибуля
- кріп
- сіль, перець
- 100-200 гр сиру твердого
Тісто взагалі універсальне, на ньому можна як солоні пироги робити, так і солодкі.
Тісто:
Охолоджений маргарин натираємо на тертку, в нього всипаємо борошно і ложкою починаємо вимішувати. Чому ложкою - щоб маргарин від рук не танув. Вимішувати до однорідної розсипчастої маси.
Далі потроху додається пиво і ложкою маса доводиться до стану тіста. Щоб воно було вже еластичне, але не мокре.
Далі тісто відправляється на півгодинки в холодильник.
Кому ліньки возитися з теркою, ложкою - можна використати і готове магазинне листкове тісто.
А можна, як роблю я - всипати в велику чашу блендера борошно, нарізаний на 5-6 шматків маргарин, ввімкнути невеликі оберти, дочекатися крихкої маси і потроху влити пиво.
На все про все - 2 хвилини.
Риба:
Якщо риба з кістками - занурити її на пів-хвилини - хвилину в окріп. Далі розібрати руками. (Бульон, що утворився, можна використати для якогось супчика). Якщо риба без кісток - то порвати/порізати її на невеличкі кусочки.
Якщо риба не солона - трохи присолити і перемішати.
Приготування:
Тісто викласти в форму 25-30 см, зробивши бортики 3-4 см. Я лінивий, тому я просто катаю тісто на пергаменті і потім з пергаментом вкладаю в форму.
Змішати рис з рубленою зеленню, сіллю, перцем, викласти в форму.
Тут можна трохи затерти рис сиром.
Якщо є бажання і зайві яйця - то тут можна ще потерти пару варених яєць.
Викласти рибу.
Змішати яйця, сметану, дрібку солі - і залити начинку.
Затерти сиром.
Випікати при 200° 30-40 хвилин. До золотавого кольору тіста і рум'яної сирної скоринки.
Немає коментарів:
Дописати коментар